Job i spil

– et nyt dialogværktøj skal hjælpe ledige til job og uddannelse.


VUC Storstrøm har stået i spidsen for udviklingen af et nyt dialogværktøj, Job i Spil, der skal give jobcentre og A-kasser en ny tilgang til dialogen med den ledige. Formålet er på landsplan at få flere i uddannelse og opkvalificere den lediges kompetencer.


Job i spil kan tilgås på alle devices og bruges som afklarings- og motivationsværktøj for den ledige, når denne har samtaler med jobkonsulenter på jobcentre eller A-kasser.


Spillet er en genvej til at få en dybere samtale med den ledige om ønsker og muligheder i forhold til job og uddannelse og er udarbejdet med baggrund
i professor Jan Tønnesvang fra Århus Universitet og hans ideer om ”vitaliserende samtaler”.

 

Derudover kan værktøjet være med til at indikere, om der er tale om læse-, skrive-, og regnevanskeligheder hos den ledige:


”Meningen er, at ledige kan få støtte og hjælp på VUC, hvis spillet indikerer, at der er tale om læse-, skrive- eller regnevanskeligheder. Vi hjælper ved at tilbyde afklaring og undervisning i grundlæggende færdigheder, eksempelvis via tilbuddet om FVU, som står for forberedende  voksenundervisning eller
ordblindeundervisning”, fortæller Rasmus Kjær Kristiansen, der er projektkonsulent på VUC Storstrøm.

 

Læs mere om projektet Job i spil her:

https://vuc-erhverv.dk/projekt/projekt-job-i-spil/

 

Prøv spillet her:

https://spil.jobispil.dk/