Danmarks første pop up-uddannelse for voksne i Haslev

VUC Storstrøm er med til at lave et nyt tilbud til borgere i Haslev, der ønsker at opgradere deres kompetencer.

På VUC Storstrøm tager vi nu et helt nyt værktøj i brug for at hjælpe voksne ledige med at komme i enten uddannelse eller arbejde.

 

Afstand har motiveret pop up-uddannelse

Med VUC Storstrøm i Faxe tager det en time og tyve minutter med offentlig transport hver vej, hvis man bor i Haslev, og derfor forsøges der nu med en pop up-uddannelse i Haslev i håb om, at tilbyde uddannelse dér, hvor der er potentiale.

 

Den nye pop up-uddannelse kommer til at foregå tirsdage og torsdage på Kulturnariet i Haslev, og meningen er, at borgere over 25 år skal hjælpes med enten at komme i job eller uddannelse. Dér hvor vi som voksenuddannelsesinstitution kan gøre en forskel er ved at opkvalificere borgerens basale kompetencer. Hvis man fx ikke har været på arbejdsmarkedet længe, kan det betyde, at det er svært at begå sig digitalt, læse eller bruge det engelske sprog på arbejdspladsen. Det handler om at få opgraderet de basale kompetencer hos ledige, så de i højere grad matcher virksomhedernes behov.


Et forsøg i samarbejde med Faxe Kommune

Det er første gang vi på VUC Storstrøm forsøger os med en pop up-uddannelse, og dette skal derfor ses som et forsøg. Hvis det bliver en succes, er det meningen, at konceptet skal bredes ud til de byer, hvor der er et behov.

 

I dette forsøg samarbejdes der med Faxe Kommune, der via jobcentret har kontakten til virksomhederne. Planen er, at VUC Storstrøm sammen med borgerne laver en plan for opkvalificering, så de bliver attraktive i forhold til at få en praktikplads, et job eller en uddannelse.

 

Første åbningsdag den 15. juni

Første åbningsdag på den nye pop up-uddannelse er tirsdag den 15. juni i Haslev, hvor borgerne vil møde vejledere og uddannelseskonsulenter fra VUC Storstrøm. Efterfølgende vil uddannelsen have åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 9-15.