Asfaltskolen på VUC Storstrøm i Næstved

I disse dage befolkes Næstveds gange af ca. 20 asfaltarbejdere, der gør sig klogere på bl.a. IT og sundhed.
NYHED
8-02-2022

Asfaltskolen er et samarbejde mellem VUC Erhverv hos Storstrøm, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser , 3F og Asfaltindustrien.

 

Asfaltskolen kører i ugerne 3+4+5+6 på VUC Storstrøm i Næstved, og i disse uger skal asfaltarbejderne bl.a. lære om sundhed via motion og kost og have fagene Idræt, Matematik og IT. Ordblinde vejledes selvfølgelig også i apps, der kan understøtte deres hverdag.

 

I faget idræt spilles der forskellige boldspil, f.eks. hockey, volleyball, badminton. Kursisternes kondital bliver målt og vi arbejder med kostens betydning for sundhed. Alle kursister har herudover fået udleveret en skridttæller, som aflæses, og der føres statistik med resultaterne.

 

Hver anden torsdag/fredag vil kursisterne forberede maden i kantinen, ZBC Foodhall, som serveres for både studerende og ansatte på afdelingen.​​​​​​​

 

TV2 Øst har også vist interesse og været forbi for at interviewe nogle af deltagerne, samt repræsentanter for VUC og 3F.

 

Holdet består af omkring 20 kursister. Alle med tilknytning til asfaltindustrien på Sjælland og Lolland-Falster.

De dedikerede undervisere på Næstved er Niels Christian Bruun Bjerregaard (NIB), Kirsten Tina Hansen (KHA), Henrik Rosenstjerne Hansen (HRH) og Thomas Rasmussen (TRA).