Kulturnat i Næstved

30.09.2019
Kulturnat i Næstved 4. oktober 2019

Kulturnat i Næstved

Kulturnat i Næstved løber af stablen på fredag 4. oktober 2019. I den anledning holder VUC Storstrøm åbent fra kl. 17.00-21.00, hvor det blandt andet er muligt at opleve den lokale historiker Kåre Johannessen underholde om byens historie fra kl. 19.00-20.30.

Som bosættelse er Næstved oldgammel. Talrige fund fra både jæger- og bondestenalder i omegnen viser, at der har boet mennesker på stedet i tusindvis af år. Dens navn har rødder i jernalderen, men som by, kender vi den først med sikkerhed fra 1135… eller gør vi?

Foredragsholder Kåre Johannessen ser nærmere på byens ældre historie og på dens rolle som en af Danmarks største og vigtigste byer i middelalderen. Han fortæller også om nogle af de udsædvandlige mange historiske spor i bybilledet og slutter af med de mange troldemyter der knytter sig til munkebakken.

Ud over et historisk blik på Næstved som by, er det igen i år muligt at tage med på rundvisning på VUC Storstrøm og høre om de mange studieretninger. Når sulten melder sig, kan du slå vejen forbi cafeen, der tilbyder et lækkert måltid til en fornuftlig pris.