Den digitale borger

Hardi - VUC

Den digitale borger

Når hele Danmark på nettet, og det forventes at omkring 80 procent af al offentlig post herefter sendes digitalt. Derfor afholder VUC Storstrøm en række kurser, der målretter sig fremtidens kommunikation. Kurserne er bundet op på FVU (forberedende voksenundervisning) dansk og matematik, og deltagerne får bl.a. indblik i:

  • kommunikation med det offentlige via internettet
  • brug af Nem-ID
  • e-Boks
  • mulighederne på Borger.dk.

Kurserne er gratis og kan foregå på virksomheden eller på det lokale VUC Storstrøm.

Det handler om at udvikle sig

Psykologi, kommunikation, matematik, dansk og it… Kurser og efteruddannelse har altid været en naturlig del af Helle Krølls arbejdsliv. Hun er ansat hos Hardi i Nørre Alslev. Og virksomheden, der fremstiller sprøjter til landbruget, tilbyder altid sine medarbejdere kurser og efteruddannelse i de perioder, hvor produktionen typisk tager et dyk.

Senest har Helle Krøll deltaget på kurset ”digital borger”. Et kursus under VUC Storstrøm, der kombinerer dansk og matematik med de mange udfordringer, fremtidens digitalisering byder på.

”Det er helt utroligt, hvad man kan på internettet. Vi har også arbejdet lidt med Word og Excel, men mest med personlige ting som fx at udfylde sin selvangivelse elektronisk”, forklarer hun.

Kurset var specielt sammensat til medarbejdere på Hardi og strakte sig over to uger med fuld arbejdstid. Og selvom det ikke var målrettet dagligdagen på virksomheden, synes Helle Krøll, hun har fået meget med tilbage til sin arbejdsplads.

”Det er jo noget med at udvikle sig personligt – ikke at være så fremmed overfor nye ting. I mine 35 år på Hardi, har tingene jo udviklet sig meget, og jeg har arbejdet med flere forskellige ting. Senest fik jeg tilbudt en uddannelse som industrioperatør og arbejder i dag med bommontage”, forklarer hun.