Ecophon Næstved: Vi vil være de bedste!

Massiv efteruddannelse skal bringe akustikvirksomheden helt i top blandt den gigantiske industrikoncern Saint-Gobains mange fabrikker.

Der er fyret helt op for volumenknappen, når akustikfabrikken Ecophon i Næstved lufter sine fremtidsmål: Virksomheden vil være en af Saint-Gobains bedste fabrikker.
Saint-Gobain er i al beskedenhed en af verdens største industrikoncerner, og målet for den 80-mands store produktionsfabrik på Fiskerhusvej er derfor forholdsvis ambitiøst. Men Fabrikschef Dennis Karstensen vakler ikke i troen. Han har de medarbejdere, der skal til. Og en massiv indsats med efteruddannelse og kompetenceløft skal bane vejen for Næstvedvirksomheden.
”Vi har nogle både kompetente og engagerede medarbejdere. De er ansvarsbevidste og omstillingsparate og forstår, at kunden skal have det godt og have sin vare leveret til tiden. Det kræver, at man hele tiden er på forkant, og derfor valgte vi at sende samtlige medarbejdere på efteruddannelse”, forklarer Dennis Karstensen.

Ecophon indgik en aftale med VUC Storstrøm, der tilrettelagde et flere ugers langt kursus med fokus på dansk, it, matematik og LEAN uddannelse. Og i en periode på over seks måneder var mellem 11 og 20 medarbejdere konstant på efteruddannelse.  Deres arbejdsopgaver blev i mellemtiden varetaget af vikarer i jobrotation, og heraf faldt 11 så godt i hak med Ecophons værdier, at de efterfølgende blev på fabrikken. Samtidig kan Dennis Karstensen se tilbage på et forløb med i alt 11.823 timers kompetenceløft af medarbejdere – eller hvad der svarer til syvethalvt årsværk.
- Og hvad kostede det så?
”4000 kr. Det lyder faktisk for godt til at være sandt. Men uddannelsen som sådan er gratis, og der er derudover forskellige støtteordninger, så det blev prisen på bundlinjen alt i alt”, siger Dennis Karstensen.

Dermed er første skridt taget på vej mod målet, og forhåbentlig er medarbejderne på Ecophon Næstved nu blevet endnu bedre klædt på i forhold til at leve op til Saint-Gobains motto: ”Don’t work harder – work smarter”.