Kursussnak omkring pølsevognen

VUC Storstrøm og CELF et samarbejde med 3F Midtlolland besøgt på lokale byggepladser, hvor bl.a. Statens projekterede anlægsopgaver på Lolland besøges. De virksomheder, der besøges, er bl.a. virksomheder som BO-Hus, der i øjeblikket arbejder på Østre Park i Maribo, Enemærke og Petersen, der arbejder i Riddersborgsparken i Nakskov samt Rambøll i Rødby, hvor der arbejdes med det fremrykkede projekt i forbindelse med Fehmern Bælt. Her vil medarbejderne over en hotdog og en Cocio få mulighed for at snakke efteruddannelse.

”Tanken med projektet er på en anderledes måde at komme i dialog med medarbejderne omkring mulighederne for efteruddannelse og under hvilke vilkår, efteruddannelse kan gennemføres både i og uden for arbejdstiden. Vi oplever med jævne mellemrum, at mange ikke er bevidst om, hvilke muligheder der er, og hvordan økonomien er skruet sammen. Ydermere tager vi også en snak om, hvordan undervisningen tilrettelægges i forhold til den måde, undervisningen blev gennemført på for år tilbage” fortællerr Jette Christensen, VUC Storstrøm.

”Flere undersøgelser peger på, at der i fremtiden vil være færre ufaglærte job, og at virksomhederne har brug for at højne uddannelsesniveauet for at klare sig i konkurrencen mod udenlandske virksomheder” (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)

Erfaringer med besøg fra uddannelsesinstitutioner sidste år, hvor bl.a. virksomheden Hardi International havde besøg af pølsevognen, var, at det blev brugt som optakt til igangsætning af uddannelse for medarbejderne betalt af kompetencefondene.