Interlab

Udviklingsprojekt om interaktive laboratorier i naturfagsundervisningen

 

I projektet InterLab skal lærerteams, teknologiproducenter, forskere og konsulenter i fællesskab afprøve og udvikle brugen af interaktive laboratorier i naturfagsundervisningen.

 

I projektet InterLab er målet at fremme, afprøve og udvikle gode brugsmåder og undervisningsforløb med inddragelse af interaktive laboratorier og simulationer. Derudover er det håbet at skabe mere motiverede elever i naturfagsundervisningen.

 

Sammen med de involverede lærerteams vil InterLab undersøge, hvornår hvilke laboratoriesimulationer med fordel kan inddrages, og hvad dette kræver - både teknisk og didaktisk. Det sker med brug af mange forskellige redskaber og digitale medier - alt fra VR-briller til Excel-ark, men også de mange tilgængelige software-programmer kommer i spil.

 

Succeskriterier:

At flere unge skal interessere sig for naturvidenskab, og højne deres kompetencer inden for de naturvidenskabelige fag.

 

Projektejer:

Bag projektet står Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier (CUDiM) og DPU ved Aarhus Universitet, Virtual Learning Lab og Institut for Naturfagenes Didaktik (IND) ved Københavns Universitet samt Epinion - Education & Science.

 

Projektleder: Pernille Smed Rasmussen per@vucstor.dk og Pernille Skov Sørensen pss@vucstor.dk

 

Læs mere om projektet her:

 

Interlab