Hf åbner muligheder

På 2-årig hf er der indlagt karrierelæringsforløb, der består af projekt- og praktikperioder.

 

Josephine Adelheid Jensen (20) er 2-årig hf-kursist på VUC Storstrøm i Nykøbing F. Hun er en af de kursister, som ikke vidste hvad hun ville, da hun startede. Med karrierelæringsforløbet er hun dog blevet klogere på sine muligheder.

 

For Josephine handler dét at tage en hf om at åbne nogle muligheder:

 

”Jeg tager en hf for at åbne mine muligheder og for at finde ud af, hvad jeg er god til”, fortæller hun.

 

Josephine går i 2.y og har valgt den naturfaglige linje med fokus på matematik og kemi. Hun er færdig til sommer 2020, men overvejer at læse en supplerende overbygning, så hun kan læse videre på universitetet:

 

”Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil endnu, men karrierelæringsforløbet har udelukket nogle retninger, som jeg ikke ønsker at gå – fx sygeplejeuddannelsen. Jeg har længe overvejet politiet, men samtidig er jeg også meget glad for matematik”, fortæller Josephine.

 

Klogere på sig selv

Projekt- og praktikforløbet er en del af karrierelæringsforløbet på VUC Storstrøm, og foregår over tre perioder på den 2-årige hf. Josephine har indtil nu oplevet karrierelæringsforløbet positivt, hvor hun her i efteråret startede på tredje modul.

 

”Da jeg startede på VUC Storstrøm skulle vi via nogle kort lære hinanden bedre at kende. Det gjorde, at man blev klogere på sig selv, fordi andre måske så nogle helt andre værdier hos en, end man selv. Det var meget givende”, forklarer Josephine.

”Som en del af karrierelæringsforløbet, har vi også arbejdet med kategorisering af persontyper i forhold til arbejdsmarkedet og afklaring af egne værdier. Derudover har vi besøgt forskellige arbejdspladser, og vi har hørt om forskellige uddannelser. Det hele har gjort, at jeg er blevet klogere på mig selv”, forklarer hun.

 

VUC Storstrøm indgår i karriereorienterede projekter og samarbejder med blandt andre lokale erhvervsskoler og videregående uddannelsesinstitutioner. Formålet er, at sætte fokus på karrierelæring, og at karriere kan læres.

 

En skole med plads til forskelligheder

Josephine har tidligere gået på efterskole med dans som hovedfag, hvor hun efterfølgende startede på STX i København, hvor hun har boet indtil for et år siden. Hun flyttede til Toreby sammen med sine forældre i sommerferien 2018, og valgte at starte på VUC Storstrøm.

 

”Det er helt klart dét at være startet i en god klasse der har gjort, at jeg hurtigt er faldet godt til. Det er altid lidt svært at flytte væk fra sine venner og bekendte, men nu har jeg fået mange gode og nye bekendtskaber og møder folk jeg kender nede i byen. Det er rigtig rart”, udtrykker Josephine.

 

”Jeg er generelt rigtig glad for undervisningen og positivt overrasket over, hvor godt det går. Jeg føler virkelig at lærerne har tid til os. Der er plads til forskelligheder og lærerne er gode til at tage hånd om alle”, afslutter Josephine.