HF-student trods udfordringer på papiret

VUC Storstrøm tilbyder et særligt tilrettelagt HF-forløb over tre år til kursister med særlige behov. Det betyder, at de, der har noget i bagagen af fysisk eller psykisk karakter og ikke kan gennemføre en HF på 2 år, kan blive godkendt til HF tilrettelagt over 3 år og derved opnå mere tid til studiet. 

Marina Josefina Poulsen (20) er ordblind og har derfor valgt et HF-forløb tilrettelagt over tre år i Faxe. Hendes mål er at opnå adgang til universitet via SOF.


Marina Poulsen er godt i gang med sin uddannelse og bliver student til sommer 2020. Hun er glad for, at hun har et ekstra år at gennemføre sin HF-uddannelse i.

 

Marina bor i Næstved sammen med sin kæreste. For hende betyder det meget at have sin daglige gang på et mindre uddannelsessted:

 

”Jeg er glad for at gå her på VUC Storstrøm – det er et rart sted at være. Man snakker med folk og føler sig hjemme. Folk har en vis alder, og man bliver mødt, som den man er”, forklarer Marina, og hun fortsætter: ”VUC Storstrøm er et sted, hvor man kan hive en hvilken som helst lærer til side og spørge dem om noget. Der er ikke langt fra kursist til lærer, og det giver et godt studiemiljø”, pointerer hun.

 

Ordblindhed ledte på rette spor

Den oprindelige plan var, at Marina efter sit efterskoleophold ville på gymnasiet, men hun var udfordret af sin ordblindhed. Hun valgte derfor produktionsskole, hvor hun gik et år. Hun blev under forløbet bevidst om, at hun ville noget helt andet. Hun læser i dag den naturvidenskabelige linje på HF og har nu fundet sin vej videre:

 

”Jeg blev enig med mig selv om at tale med vejlederne på VUC Storstrøm om mine muligheder. Det var rigtig rart ikke at blive set skævt til. I stedet for at blive proppet ned i en boks, fik jeg følelsen af, at de nærmere finder den ”boks”, der passer dig", forklarer Marina.

 

”Alle lærere så på mig som Marina med en udfordring, men at udfordringen kunne løses i fællesskab. De fleste ting kan jeg godt, hvis jeg bruger lidt ekstra tid. Så nogle gange har jeg fx fået materialet i undervisningen lidt før de andre”, fortæller Marina. Hun tilføjer: ”Jeg har heldigvis de fleste ting i munden. Jeg ser det ikke som en svaghed, at jeg er lidt udfordret på papiret.”

 

Marina har trods sin ordblindhed sikret sig gode uddannelses- og karrieremuligheder ved at vælge HF-uddannelsen tilrettelagt over 3 år. For hende går vejen nu videre til universitetet.