Jeg kan – og jeg vil

Nanna Ilsfort (25) er i gang med den 2-årige HF på VUC Storstrøm i Næstved. Udover at følge fuldtidsstudiet, er hun alenemor til to små børn og døjer til tider med personlige udfordringer grundet kronisk sygdom.

Hendes mål om at gennemføre HF på normeret tid og samtidig være ”den perfekte mor”, har sat hende på prøve. En vis stædighed og anden tilgang til studiet har gjort, at Nanna som planlagt bliver færdig med sin uddannelse til sommer.

Stædighed fører til gennemførelse

Nanna tilbringer sin hverdag på VUC Storstrøm i Næstved, hvor hun er i gang med andet år af HF-uddannelsen. Udover at være fuldtidsstuderende er hun også mor på fuld tid. Hun har lært at indse, at man nogle gange må gå lidt på kompromis med sine egne forventninger og er nu godt på vej mod at sikre sig en fremtid som socialrådgiver.

 

Efter sommerferien er Nannas mål at søge ind på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde: ”For mig er dét at læse til socialrådgiver en realistisk drøm, og jeg ved, at der er flere jobmuligheder. Jeg har også overvejet muligheden for at læse videre på Københavns Universitet til underviser, men i min livssituation lige nu, er socialrådgiver mere realistisk," forklarer Nanna Ilsfort.

 

Nanna vil gerne ud og arbejde med kriseramte unge mennesker eller kriminelle – områder, hvor hun kan være med til at gøre en forskel.

 

Godt studiemiljø er vigtigt

For Nanna spiller studiemiljøet en afgørende faktor – både i forhold til gennemførelse og valg af uddannelse. Det er en af grundene til, at hun har valgt HF på VUC Storstrøm.

 

”Her på VUC Storstrøm bliver du mødt af et voksent studiemiljø med plads til forskelligheder. Der er en fed dynamik mellem undervisere og kursister, og den store aldersspredning blandt skolens kursister gør klart noget godt for studiemiljøet”, forklarer Nanna.

 

Nanna har på uddannelsen fået rigtig gode venner i klassen, hvor de er gode til at støtte hinanden.