Nu er det tid til at følge drømmen

Maiken Pedersen (26) er avu-kursist på VUC Storstrøm i Nykøbing F. Hun er mor til to små børn og IT-buddy (IT-supporter) på skolen. Hun har nu fået styrke til at forfølge sin drøm og sætter en stor ære i at hjælpe andre på sin vej.

 

Maiken er gået fra at være meget udfordret på sit helbred til i dag at have det ekstremt godt:

 

”Jeg trives nu. Fortid er fortid. Det jeg har været igennem, har gjort mig til den, jeg er i dag. Der skal i dag meget til at stresse mig”, udtrykker hun.

 

Vil gerne videre på jurastudiet

Maiken har over længere tid været udfordret på sit helbred og har samtidig som alenemor skulle få hverdagen til at fungere med to små børn. Hun er uddannet fysioterapeutisk massør, men da arbejdstiden ikke hang sammen med privatlivet, skiftede hun retning. I dag går Maiken på Almen Voksenuddannelse (AVU) på VUC Storstrøm, hvor hun efterfølgende forventer at tage 10. klasse og blive rustet til en 2-årig hf med overbygning. Hun vil gerne videre på jurastudiet.

 

”Engageret og ikke plads til sjusk”

 Maiken er ekstra engageret i sin hverdag på VUC Storstrøm, hvor hun er fast IT-supporter:

 

”Jeg hjælper mine medstuderende med It-programmer. Det kan fx være hvis nogen har mistet deres password, eller hvis office-pakken driller. Det er meget blandet, hvad folk ønsker hjælp til”, forklarer hun.

 

IT-supporters (IT-buddies) spiller en central rolle på alle VUC Storstrøms afdelinger, hvor de er med til at skabe et godt studie- og læringsmiljø. De bliver uddannet til at støtte og hjælpe kursister i hverdagen:

 

”Det er en vigtig opgave, hvor jeg kan være med til at gøre en forskel. Jeg hjælper også i klassen, når nogen har brug for hjælp. Jeg er meget engageret og tager jobbet seriøst. Det gør jeg med alt. Der er ikke plads til sjusk”, pointerer Maiken.

 

Et godt studiemiljø

”Da jeg startede på VUC Storstrøm var jeg bange for, om jeg skulle gå sammen med de helt unge, men det har vist sig at være et voksent studiemiljø. Jeg er en af de yngste i klassen – de fleste er mellem 30-40 år”, forklarer hun.

 

Det som Maiken især synes er godt ved VUC Storstrøm er, at hun generelt kan tale med alle, og at man kan spejle sig i de andre:

 

”VUC Storstrøm har et godt studiemiljø, som er ”rystet godt sammen” med forskellige mennesker, miljøer og baggrunde. Det er en skole for alle, hvor man ikke skal tænke over at være for gammel. Hvis du har svært ved noget, kan det tilrettelægges derefter”, afslutter Maiken.