Pia vendte hjem fra Australien

Pia Markussen er vendt hjem efter 11 år i Australien og har læst hf for at komme ind på sit drømmestudie. Hun har taget en hf-uddannelsespakke på VUC Storstrøm i Nykøbing Falster og drømmer om at hjælpe teenagere godt ud i livet.

 

Pia Markussen, 37, skiftede for godt et år siden den australske røde jord ud mod den lollandske lermuld med luft og plads til hendes to hunde. I bagagen havde Pia en påbegyndt rådgiveruddannelse, som hun ikke nåede at fuldføre, før hun rejste.

 

”Jeg ledte efter noget tilsvarende her i Danmark, og fandt ud af, at pædagoguddannelsen var nærliggende,” siger Pia.

 

Hun manglede blot nogle af de hf-fag, der kræves for at blive optaget.

”At bruge to år på en fuld hf, vil ikke give mening for mig. Jeg er 37 år, og ved, hvad jeg vil uddanne mig til,” siger Pia.

 

Hurtigere igennem med en uddannelsespakke

Som voksenstuderende er der ofte ét væsentlig spørgsmål, der spiller ind i valget om at læse hf: Hvor hurtigt kan jeg komme videre i uddannelse?

 

På VUC Storstrøm er man indforstået med, at de studerendes udgangspunkter er forskellige.  Derfor tilbydes kursister som Pia etårige uddannelsespakker.

 

Uddannelsespakkerne er målrettet optagelse på bestemte professionsuddannelser med gode jobmuligheder efterfølgende. De er især for de studerende, der er afklaret med deres studievalg, og hurtigt vil komme videre.

 

Fremtid som pædagog

Da Pia først hørte om pædagogpakken på hf, var hun i gang med at søge arbejde.
”Jeg troede, jeg skulle vente for at blive optaget, men jeg kunne starte allerede følgende semester,” siger hun.

 

Planen er at søge ind på pædagoguddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i enten Nykøbing eller Vordingborg.

 

”Der er mange unge, der har det svært, og som ikke har nogen at betro sig til. Mit ønske for fremtiden er at hjælpe teenagere til bedre selvværd, blandt andet ved hjælp af meditation og positiv tænkning,” afslutter hun.