Pia vendte hjem fra Australien

Pia Markussen er vendt hjem efter 11 år i Australien og har taget en HF Uddannelsespakke på VUC Storstrøm i Nykøbing, så hun kan blive pædagog.

Pia drømmer om at hjælpe teenagere godt ud i livet

Pia Markussen (37) skiftede for godt et år siden den australske røde jord ud mod den lollandske lermuld med luft og plads til hendes to hunde. I bagagen havde Pia en påbegyndt rådgiveruddannelse, som hun ikke nåede at fuldføre, før hun rejste.

 

”Jeg ledte efter noget tilsvarende her i Danmark og fandt ud af, at pædagoguddannelsen var nærliggende,” siger Pia.

 

Hun manglede blot nogle af de HF-fag, der kræves for at blive optaget: ”At bruge to år på en fuld HF ville ikke give mening for mig. Jeg er 37 år og ved, hvad jeg vil uddanne mig til,” siger Pia.

 

Hurtigere igennem med en uddannelsespakke

Som voksenstuderende er der ofte ét væsentlig spørgsmål, der spiller ind i valget om at læse HF: Hvor hurtigt kan jeg komme videre i uddannelse?

 

På VUC Storstrøm er man indforstået med, at de studerendes udgangspunkter er forskellige.  Derfor udbydes halv- og etårige uddannelsespakker.

 

Uddannelsespakkerne er målrettet optagelse på bestemte professionsuddannelser med gode jobmuligheder efterfølgende. De er især for de studerende, der er afklarede med deres studievalg og hurtigt vil videre.

 

Fremtid som pædagog

Da Pia først hørte om pædagogpakken på HF, var hun i gang med at søge arbejde.


Jeg troede, jeg skulle vente for at blive optaget, men jeg kunne starte allerede følgende semester,” siger hun.

 

Planen er at søge ind på pædagoguddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i enten Nykøbing eller Vordingborg.

 

”Der er mange unge, der har det svært, og som ikke har nogen at betro sig til. Mit ønske for fremtiden er at hjælpe teenagere til bedre selvværd, blandt andet ved hjælp af meditation og positiv tænkning,” afslutter hun.