Stor opbakning – både på hjemmefronten og fra undervisere

Mie læser i dag på VUC Storstrøm i Næstved, hvor hun har fået flere gode venner og mere tro på sig selv. Hun ser nu frem til at fortsætte sin vej til social- og sundhedsassistentuddannelsen.

Selvom man er ordblind, kan man sagtens få sig en uddannelse

Det er 26-årige Mie Hansen et levende bevis på.

 

Oprindeligt er Mie uddannet butiksassistent, men nu læser hun FVU på VUC Storstrøm. Drømmen om at blive social- og sundhedsassistent kan derfor nu gå i opfyldelse.

 

Bogstaverne driller, og det tager lang tid at læse. Det tager lang tid at skrive. Det tager lang tid at forstå. Dette tilsammen gør, at Mie Hansen har dunket sig selv i hovedet så mange gange, at hun ikke længere har tal på det.

 

Men nu er der sket en udvikling – en positiv én af slagsen. For takket være gode venner og forældre, som begge er skolelærere - samt tålmodige undervisere på VUC Storstrøm - er den negative spiral vendt. Trods sin ordblindhed er Mie nu landet på rette hylde.

 

Underviserne tager sig tid

På VUC Storstrøm læser Mie forberedende voksenundervisning, FVU. Her har hun fagene dansk og matematik, og drømmen er bagefter at starte på uddannelsen som social- og sundhedsassistent.  Også selvom Mie skal arbejde hårdere end de fleste andre.  

 

”Jeg vil ikke lade min ordblindhed ødelægge min drøm. Det må ikke stå i vejen for noget. Jeg tager udfordringen op, og jeg har erkendt, at det tager den tid, det tager,” siger Mie og fortæller, at det er en stor hjælp, når forældre og undervisere er tålmodige og tager opgaverne i små bidder.

 

Mie fortæller i positive vendinger om underviserne på FVU, som har været en stor støtte:

 

”Underviserne har hele tiden været der og taget babyskridt sammen med mig. De har støttet op og sørget for, at jeg har fået den støtte, jeg har brug for. De har taget sig tid og fundet de opgaver, jeg kan forstå. Og så har de virkelig lært mig, at det er okay, at tingene tager tid. Det er jeg meget taknemmelig for.”