Ildsjæl giver igen med frivilligt arbejde

Næstformand i Kursistråd dedikerer sig til frivilligt arbejde på VUC Storstrøm i Vordingborg.

 

Det sociale studiemiljø og dét at blive mødt i øjenhøjde ændrede Allan Schmidts liv radikalt, hvor han i dag har genfundet sig selv.

 

Allan Schmidt (39) startede først på AVU og besluttede derefter at tage HF – han vil gerne videre på læreruddannelsen.

 

Allan er en ildsjæl, der brænder for frivilligt arbejde, og som efter at være startet på VUC Storstrøm har genfundet glæden ved livet:

 

”Jeg har fået gode venner på skolen, og her er et trygt studiemiljø med gode lærere. Jeg er faldet rigtig godt til, og derfor meldte jeg mig ind i Kursistrådet, hvor jeg kan være med til at udvikle noget. Det sociale sammenhold har fået mig ud af en svær periode af mit liv”, fortæller Allan.

 

Allan har gennemlevet en hård periode, hvor han har kæmpet med angst og depression. Han har nu fundet ”sin rette hylde”, som han selv udtrykker det.

 

For Allan har VUC Storstrøm spillet en altafgørende rolle: ”Den største hjælp for mig var at starte på uddannelse. Det er det bedste, der er sket! Skolen har været med til at redde mit liv”, fortæller han.

 

For Allan var det følelsen af at betyde noget som menneske igen, der var vigtig:

 

”Efter jeg startede på VUC Storstrøm, er der pludselig ikke plads til de negative tanker mere”, forklarer han.

 

Plads til sjov

”For os i Kursistrådet er det vigtigt at få så mange som muligt til at deltage i sociale arrangementer på skolen. Det handler om at skabe et fælles socialt rum, hvor vi som kursister er trygge, og hvor der er plads til at grine og have det sjovt” forklarer Allan Schmidt.