Succesfuldt webinar om det forenede og delte USA

NYHED
24-02-2021

Professor emeritus David Nye vækkede begejstring hos kursisterne med et internt onlineoplæg om USA’s politiske klima. Halvfems havde valgt at deltage.

 

På VUC Storstrøm har vi en ambition om at skabe mere motiverende og spændende undervisning ved at sætte nye digitale skibe i søen. De digitale indsatser er også med til skabe sammenhold og sammenhæng afdelingerne imellem.

 

Den 23. februar afholdte VUC Storstrøm et internt webinar for avu- og hf-kursister på tværs af afdelinger. Professor emeritus David Nye, som har været drivkraft i etableringen af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, stod for oplægget. Det tog afsæt i David Nyes nye bog på Akademisk forlag - The United and Divided States.

 

Webinaret var inspireret af VUC Storstrøms egne læreres erfaringer med digital undervisning. Det var bygget op med 10 minutters oplæg, så 10 min. spørgsmål og kommentarer. Processen blev gentaget tre gange, og undervejs blev chatten brugt flittigt af kursisterne.

 

God grobund for flere online-foredrag

Deltagerne efterlyste Nyes bog og ville gerne have fortsat debatten med ham. Flere gav udtryk for, at de ønsker flere webinarer af denne type.

 

Som en kursist skrev i chatten: ”Foredrag er utrolig inspirationsgivende, og kan være en motivationsfaktor for at tilegne sig yderligere viden om de emner, vi bliver præsenteret for i undervisningen. Det er interessant at kunne inddrage de forskellige vinkler fra et foredrag i sit studie, og det giver stof til interessante refleksioner.

En anden kursist udtrykte det således:
Det er lige meget om man har været omkring emnet i undervisningen. Det giver stadig mere viden, som man kan bruge i fremtiden eller selv forbinde til andre emner. Og det er vores samtid!

 

Ansporet af kursisternes feedback vil vi se på muligheden for at opbygge en struktur med inspirerende webinarer med eksterne oplægsholdere som en form for intern højskole.

VUC Storstrøms udviklingschef, Rasmus Kjær Kristiansen bød velkommen og var moderator på kursisternes dialog med David Nye. Engelsklærer, Katt Olsen, stillede spørgsmål til professoren ud fra kursisternes spørgsmål i chatten