Virksomheds­rettede kurser

Målrettede kurser for beskæftigede og ledige

Målrettede uddannelsestilbud til virksomheder

VUC Storstrøm arbejder med målrettede uddannelsestilbud til virksomheder.

Vi tilbyder:

 • kurser i forbindelse med produktionsnedgang
 • rotation, ændringer i virksomheden
 • opkvalificering af medarbejdere
 • medarbejderudvikling

Konsulenterne står gerne til rådighed ved spørgsmål om løntabsgodtgørelse i forbindelse med tilrettelæggelse af uddannelse i arbejdstiden.

VUC Storstrøm har erfaring med undervisning af voksne på virksomheder og er kendt for fleksible tilrettelæggelser. 

Vi tilrettelægger uddannelsestilbud med udgangspunkt i virksomhedens behov. Undervisningen kan ske på virksomheden eller hos os, i korte eller længere perioder, dag eller aften. Vi tilbyder ligeledes fjernundervisning, så undervisningen – helt eller delvis – kan foregå ”hjemmefra” (på virksomheden).

Vejledning
Vi tilbyder kollektiv og individuel vejledning af medarbejdere og rådgiver om mulighederne for økonomisk støtte (SVU - Statens VoksenUddannelsesstøtte) i forbindelse med uddannelsesforløb.

Vi er altid parate til at rådgive eller besvare spørgsmål om uddannelse på din virksomhed.

Videokonference er en effektiv måde at løfte mindre arbejdspladsers medarbejdere på.
Kompetenceudvikling.
Fagligt boost - er også medvirkende til et godt arbejdsmiljø.
 • Kursus for ordblinde og pårørende

  Ordblindhed kan være en hæmsko for rigtig mange. Der er mange ordblinde, som lider unødvendige nederlag og bliver stemplet ”dum”, fordi de kan have svært ved at finde rundt i junglen fyldt med bogstaver. Sådan behøver hverdagen og tingene ikke være for ordblinde, og det vil vi gerne medvirke til at give vores input til.

  PC og smartphone har lettet hverdagen for rigtig mange ordblinde. Men hvordan finder man de rigtige hjælpemidler, hvordan bruger man sin smartphone, og hvad er i grunden en app? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret, når VUC Storstrøm afholder temaaftener kurser for læsehæmmede og deres pårørende. Disse foregår i samarbejde med konsulent Christian Bock, der selv er svært ordblind, og som i dag lever af at undervise i hjælpemidler.

   

  Læs mere - Klik her

 • Bo & naboskab fik målrettet kursuspakke

  60 medarbejdere fra Bo & Naboskab Sydlolland fik et tre ugers skræddersyet kursus med udgangspunkt i deres faglige dagligdag. Kurset var tilrettelagt med udgangspunkt i arbejdspladsens ønske om at styrke medarbejdernes viden og kompetence indenfor dokumentation og kvalitet i arbejdet med udviklingshæmmede, og VUC Storstrøm understøttede blandt andet med FVU dansk med it herunder opsætning af iPad.

  Læs mere - Klik her

   

 • Sundhed på timeplanen

  Vej- Park- og Havneservice i Vordingborg er gået all in for et bedre arbejdsmiljø. Sidste forår gennemgik medarbejderne en række kurser i samarbejde og kommunikation, og i år står den på sund kost og motion. Det er VUC Storstrøm, der i samarbejde med chefen for Vej-, Park- og Havneservice i Vordingborg, Helene Vinther Seidler, har skruet kurserne sammen specielt til medarbejdernes hårde fysiske arbejdsdag med stort fokus på sundhed og arbejdsstillinger.

   

  Læs mere - Klik her

 • Ingen klumper i alfabet-sovsen

  "Jeg har lært mere på 14 dage her end ni år i folkeskolen!"
  Sådan fortæller Gert Mortensen fra fond- og bouillonproducenten Oscar i Rønnede. Sammen med en lille flok kolleger takkede han ja, da han fik tilbuddet om nogle timers ordblindeundervisning om ugen.

  Læs mere Klik her

 • Teambuilding med kakerlakker

  Medarbejderne på forbrændingsvirksomheden SWS i Nørre Alslev fik sig en noget anderledes skoledag, da VUC Storstrøm arrangerede teambuilding for dem i Guldborgsund Zoo. Udover intensiv undervisning i kommunikation blev de også sat til at sortere kakerlakker.

   

  Læs mere Klik her

 • Del et kursus

  De fleste kurser er afhængig af et vist antal deltagere, og det er ikke altid en mulighed for den enkelte virksomhed selv at skaffe deltagere nok. Derfor har VUC Storstrøm, Erhverv at etableret et virksomhedsnetværk, der kan danne grundlag for fælles kurser.

   

  Læs mere Klik her

 • Sæt ord på konflikten

  Vej-, Park- og Havneservice i Vordingborg fik nye arbejdsredskaber og fik talt ud om dagligdagens småkonflikter. Over fem dage underviste VUC Storstrøm Vordingborg de 66 medarbejdere på et kursus i konflikthåndtering, psykisk arbejdsmiljø, kommunikation og forandringsprocesser, og det blev en øjenåbner for flere af deltagerne.

   

  Læs mere Klik her

 • Global Classroom sparer tid og ressourcer

  Den lokale afdeling af Junior Chambers besøgte VUC Storstrøm Nykøbing F., og det blev en øjenåbner. De unge erhvervsfolk var især begejstrede for VUC Storstrøms virtuelle undervisningssystem Global Classroom, der muliggør fælles undervisning, konferencer, møder mv. uanset hvor i verden, man befinder sig.
  ”Det fungerede rigtig godt og kan spare ressourcer blandt andet i forhold til transport til møder, forklarerede Michael Larsen, der er formand for JCI Guldborgsund”.

   

  Læs mere Klik her

 • Ambitionerne trives hos Ecophon

  Hvor meget efteruddannelse får man for 4000 kr.? Akustikvirksomheden Ecophon fik syvethalvt årsværk, eller knap 12.000 timer – samt 11 nye medarbejdere. Fabrikken, der er en del af en af verdens største industrikoncerner, Saint-Gobain, har et mål om at nå superligaen i koncernens verdensomspændende imperium. Og det når man kun med toptunede medarbejdere.

   

  Læs mere Klik her

 • 3F ruster sig til Femern-rykind

  Hvad hedder en bygningsstruktør på engelsk – og en lærling? Snart vil Lolland myldre med udenlandske bygge- og anlægsarbejdere, og 3F Midt- og Vestlolland har derfor i samarbejde med VUC Storstrøm Maribo fundet engelskbøgerne og de relevante fagudtryk frem.

   

  Læs mere Klik her

 • Nettet strammes

  Nettet strammes

  Størstedelen af al offentlig kommunikation til internettet. Det betyder, at den enkelte borger ikke længere får posten som papirbrev, men selv må holde sig orienteret via sin elektroniske mailboks. Helle Krøll fra produktionsvirksomheden Hardi i Nørre Alslev tog den elektroniske udfordring op og tilmeldte sig VUC Storstrøms kursus ”Den digitale borger”.

   

  Læs mere Klik her

 • To ristede og et kursus

  Antallet af ufaglærte job er for nedadgående, og fremtidens arbejdsmarked med krav om større medarbejderkompetencer er her reelt allerede. VUC Storstrøm og CELF har derfor i et samarbejde med 3F Midtlolland spændt pølsevognen efter uddannelseskaravanen. Vi vil de kommende uger drage rundt til forskellige arbejdspladser og fortælle om de muligheder, der ligger i – ofte gratis – efteruddannelse.

   

  Læs mere Klik her

 • Boost medarbejderstaben

  De fleste virksomheder fornyr jævnligt maskinparken eller opgraderer it-systemerne – men glemmer medarbejderne, og det er ærgerligt. Alle undersøgelser peger nemlig på, at dygtige og kompetente medarbejdere kan aflæses direkte på bundlinjen. Hen over efteråret afholder VUC Storstrøm derfor tre åbent hus arrangementer med info og muligheder for efteruddannelse og ikke mindst et møde mellem arbejdsmarkedets parter, hvor hele grundtanken om efteruddannelse debatteres for og imod.

   

  Læs mere Klik her

Internationalisering sniger sig ind alle steder - også i kalkbruddet hos Faxe Kalk. Her står medarbejderne ofte overfor en udenlandsk chauffør, hvor sproget bliver en barriere. Men et samarbejde med VUC Storstrøm har givet medarbejderne nye færdigheder - nu på engelsk.
Som den eneste aktør på Lolland-Falster og Sydsjælland udbyder VUC Storstrøm det landsdækkende "Læsning og Kommunikation i Virksomhederne", et statsstøttet projekt målrettet bogligt svage medarbejdere. Kurset er udbudt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og ledes af 3F. Se hvordan du kan…