Projekt og praktikforløb

Projekt- og  praktikforløbhar for mig skabt overblik

På den 2-årige hf er der indlagt projekt- og praktikforløb, hvor formålet er, at hjælpe elever med at skabe afklaring i forbindelse med uddannelses- og professionsvalg.

En af de elever, som personligt føler hun er blevet klogere på sine muligheder, er Line Pedersen fra Nykøbing F.

Line Petersen (21) er i gang med 2-årig hf på VUC Storstrøm i Nykøbing. Hun har valgt at tage en udvidet fagpakke med Engelsk A og Tysk B oveni i sit i forvejen fulde skema. Line har som alle andre elever på hf, deltaget i projekt- og praktikforløbet, og for hende har det skabt et overblik over de muligheder der er, og opmuntret til inspiration:

”Jeg har haft en god oplevelse med projekt- og praktikforløbet – jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil, men det har helt klart hjulpet mig på rette vej og gjort mig opmærksom på nogle muligheder”, fortæller Line.


Projekt- og praktikforløbet på hf består af tre forløb, tre dage ad gangen. På Lines første forløb var det mere en snak om karriere i klassen, og på andet forløb kom Absalon og fortalte om deres muligheder. Derudover stod første forløb også på en tur til København, hvor Line fandt meget inspiration:

”Det var rigtig spændende at høre om mulighederne i København, som var mere businessorienteret. Der blev også fortalt om praktik i udlandet – det var sjovt at høre om mulighederne uden for lokalområdet”, forklarer Line.

Line er en meget målrettet pige, som klarer studielivet godt. Hun ved ikke, hvad hun vil efter endt hf-eksamen, men har garderet sig ved, at tage ekstra fag på VUC Storstrøm. For hende gælder det om at holde mulighederne åbne.

Vil gerne hjælpe mennesker
Selvom Line ikke er fast besluttet på, hvad hun vil efter sin hf-eksamen, så har hun gjort sig nogle overvejelser om, at hun vil gøre noget godt for samfundet og hjælpe mennesker:

”Jeg har overvejet fængselsbetjent. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at hjælpe mennesker, rådgive dem og måske hjælpe dem med at komme tilbage på rette spor”, fortæller Line.

Til sommer 2019 er Line færdig med sit uddannelsesforløb på VUC Storstrøm. Selvom hun føler, at det er med blandede følelser, at hun skal stoppe på VUC Storstrøm, grundet et godt sammenhold i klassen, glæder hun sig over de muligheder, som hendes supplerende fag kan give hende.